Lidt om mig

Mit billede
Velkommen til min blog om kager. Jeg er født i 1976 og bor sammen med min kæreste og vores to piger fra 2008 og 2012. I sommeren 2011 blev jeg introduceret for denne kæmpe kage-verden, da jeg skulle deltage i en kagekonkurrence i min datters børnehave. Siden har jeg lavet kager til mange begivenheder, men jeg lærer stadig og skaber erfaringer, hver gang en ny kage bli'r bagt og dekoreret. Ja, jeg er gået hen og blevet lidt af en "kage-nørd"! Har du spørgsmål til nogle af mine kager, en kommentar, ris, ros eller er der noget, du gerne vil vide, så er du meget velkommen til at skrive til mig.

26. juli 2014

Bryllupskage med blomster - 26. juli 2014

Min venindes bror er blevet gift idag, og her er min (og deres) første bryllupskage. Efter 42 timers arbejde on/off kunne jeg endelig aflevere den kage, som har været i mit hoved og i mit køkken i 2 mdr! Set i bakspejlet er jeg glad for, at det først er nu, jeg er blevet spurgt, om jeg ville lave en bryllupskage. Jeg har lavet kager i 3 år, og jeg har virkelig gjort brug af min erfaring undervejs. Jeg siger ikke, den er fejlfri eller perfekt, men jeg er meget stolt af resultatet, og den var ikke blevet nær så fin for 2 år siden......!
Det har været en udfordring at lave kage under hedebølgen, og jeg har gået uendeligt mange ture frem og tilbage mellem mit køkken og køleskabet i skuret. Og som I kan se på billedet, var det også nødvendigt at køle kagen ned med en ventilator, indtil brudeparret dukkede op og skar kagen for. Faktisk måtte jeg tage de to øverste etager ned, af frygt for at kagen væltede, og aftalte så med min veninde, at hun satte dem på igen, lige inden brudeparret kom. Jeg har i skrivende stund intet hørt fra hende, så jeg går ud fra, alt er gået godt :)
Der var inviteret 80 gæster til brylluppet, så en kage i 4 etager, hvoraf den øverste skal gemmes til bryllupsdagen, er langt fra nok. Derfor lavede jeg også en sidekage, som c'følig matcher selve bryllupskagen.
Efter aftale med bruden var der roser og calla-liljer i creme, gl. rosa og pastel-lyserød, pyntet med grønne blade og små hvide blomster. Det har taget mig sammenlagt 20 timer at lave alle blomsterne fordelt over 5 dage. Buerne rundt langs kanten er pipet på med icing, og egentlig var aftalen at der skulle være 3 buer, men pga. varmen, turde jeg ikke have kagen så lang tid ude ad gangen. Jeg havde 29,4 grader i mit køkken, selvom klokken var 11 om aftenen, og jeg havde ventilatoren kørende på fuld drøn!

Kagen består af lyse lagkagebunde med tobleronecreme og hindbærmousse og er overtrukket med en blanding af hvid marcipan og fondant 50/50.
Et nærbillede af blomsterne samt en collage af etagerne før de blev samlet på stedet. Inde i hver søjle er der en trædybel på 13mm, som skal holde etagen over. Søjlerne er bare til pynt.
Collage af forberedelserne og brudeparret til topkagen. Det øverste billede til venstre er en prøveopstilling med pynten, for at se om der var nok. Billedet nedenunder er taget da kagerne lige er blevet lagt sammen med 5 liter hindbærmousse og 4 liter tobleronecreme.
Blomsterne blev lavet mange dage i forvejen, så de kunne nå at tørre. Jeg har lavet 30 calla-liljer, ca. 55 roser incl. de små forneden, og et hav af blade i tre forskellige str. og to farver grøn. Jeg har selv modelleret brudeparret. De er lavet i fondant og har taget 8 timer.
En masse tørre fakta, men ikke desto mindre viser det, at det faktisk tager rigtig, rigtig lang tid at lave en fin kage!
Stort tillykke til brudeparret. Det har været en ære at få lov til at lave jeres bryllupskage. Jeg håber, I har nydt dagen og hinanden :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar