Lidt om mig

Mit billede
Velkommen til min blog om kager. Jeg er født i 1976 og bor sammen med min kæreste og vores to piger fra 2008 og 2012. I sommeren 2011 blev jeg introduceret for denne kæmpe kage-verden, da jeg skulle deltage i en kagekonkurrence i min datters børnehave. Siden har jeg lavet kager til mange begivenheder, men jeg lærer stadig og skaber erfaringer, hver gang en ny kage bli'r bagt og dekoreret. Ja, jeg er gået hen og blevet lidt af en "kage-nørd"! Har du spørgsmål til nogle af mine kager, en kommentar, ris, ros eller er der noget, du gerne vil vide, så er du meget velkommen til at skrive til mig.

12. marts 2014

2 års fødselsdagskage - 22. februar 2014.
Min lille, store pige på nu 2 år er vild med Peter Plys, Cirkeline og DR's børnefigurer, og selvom hun ikke kan stille krav til sine kager (endnu), så vidste jeg, at denne kage ville hun helt sikkert blive rigtig glad for!
Det er svært at finde et fælles tema for disse figurer, da de har vidt forskellige miljøer, men jeg synes, at det holder meget godt, at samle dem på en skovtur, hvor de fejrer Maja med lagkage, vimpel guirlande og balloner.
Hun blev så glad, da hun så den færdige kage, at hun gerne ville kramme den, og hvordan fortæller man lige en 2-årig, at lagkager skal spises og helst ikke krammes?!

Lyse lagkagebunde med hvid tobleronecreme og skovbærmousse.

Figurerne var faktisk nemmere at lave, end jeg havde troet, men hver figur tog alligevel mellem 1-1½ time at lave, og Peter Plys var klart den sværeste pga. hans specielle ansigtsudtryk!
Ballonerne er sat på almindelig ståltråd og herefter sat ned i en stump sugerør fyldt med icing. På den måde undgår man at ståltråden laver et stort grimt hul, når man flytter kagen. Dog skal man lige have lidt tålmodighed med at lade det tørre 
(og det har jeg ikke), og ikke bare sætte det ned i kagen, imens det stadig er vådt, for så er ståltråden jo ikke fikseret...... Det gik heldigvis nogenlunde, og hullerne blev dækket af små græs-totter og blomster.


2 kommentarer:

 1. Hej :)
  Hvad lavede du figurene i :) Jeg vil nemlig gerne lave cirkeline figur til min datters 2 års dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. Jeg har lavet alle figurerne i færdigfarvet fondant :) Men du kan også sagtens lave dem i indfarvet marcipan - god fornøjelse :D

   Slet