Her er den samlede opstilling på en hjemmegjort kagestand lavet af hårde masonitplader betrukket med hvidt hyldepapir og sølv-glimmer bånd rundt på kanten. |
Lidt om mig
- Kageingeniøren
- Velkommen til min blog om kager. Jeg er født i 1976 og bor sammen med min kæreste og vores to piger fra 2008 og 2012. I sommeren 2011 blev jeg introduceret for denne kæmpe kage-verden, da jeg skulle deltage i en kagekonkurrence i min datters børnehave. Siden har jeg lavet kager til mange begivenheder, men jeg lærer stadig og skaber erfaringer, hver gang en ny kage bli'r bagt og dekoreret. Ja, jeg er gået hen og blevet lidt af en "kage-nørd"! Har du spørgsmål til nogle af mine kager, en kommentar, ris, ros eller er der noget, du gerne vil vide, så er du meget velkommen til at skrive til mig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Har du en opskrift til dukkekagen? Jeg vil rigtig gerne lave den til min datter på lørdag hvor hun fylder 6 år. Jeg har dukken, frugtfarve og pynten :)
SvarSletMvh Maria
Hej Maria.
SvarSletJeg er ikke helt klar over om det er selve kagen du skal bruge opskriften på eller om det er smørcremen?! Selve kagen består af en børnevenlig chokoladekage som jeg har bagt i en kegleform samt en Ø25 form. Derefter er de sat oven på hinanden med kagepap imellem, skåret til og pyntet med roser af smørcreme. Opskriften på smørcreme kommer her:
250 gr rigtig smør (ikke blandingsprodukt)
250 gr palmin
1 pk flormelis
3 tsk vanille
En lille smule vand
Smør og palmin skal være blødt og kan med fordel mixes i en røremaskine, alternativt el-pisker. Herefter tilsættes vanille og vand. Tilsidst tilsættes flormelis lidt ad gangen.
Et godt tips: Når jeg sprøjter roserne på har jeg to køleelementer fra fryseren liggende til jævnligt at køle mine hænder ned med. På den måde smelter smørcremen ikke i sprøjteposen og blir flydende!
Jeg håber det kunne bruges ellers er du velkommen til at skrive igen :)
Tak for svar og tip :) Jeg vil gerne lave kagen som en lagkage men er i tvivl om hvorvidt det så er nødvendigt at dække med fondant? Det er jeg nemlig helst fri for. Smørcremen har jeg flere forskellige opskrifter på, men tak for at du deler denne også :)
SvarSletDu behøver skam ikke dække den med fondant, tværtimod..... enten så pynter man med fondant eller også slutter man af med smørcreme :) tilgengæld ville jeg give den et tyndt lag smørcreme inden du pynter med swirls for at man ikke kan se selve lagkagen imellem "roserne".
Slet